miércoles, 21 de mayo de 2014

Biscuit Xeado


Ingredientes:

     ·       ½ litro nata
     ·       4 ovos
     ·       4 follas de xelatina
     ·       80 gr. azucre
     ·       200 gr. do ingrediente desexado (fresas, améndoas, figos,…)
     ·       Chorriño de brandy
     ·       Vainilla
     ·       Biscoitos

Para comezar forramos os moldes rectangulares con papel film para que nos sexa máis doado desmoldalo, unha vez este xeado.
Poñemos no fondo do molde biscoitos e os emborrachamos con brandy.
Nun bol montamos a nata, noutro aparte 4 xemas, 2 claras de ovo e o azucre e por último noutro recipiente montamos dúas claras de ovo a punto de neve.
Imos incorporando as xemas, a nata e acto seguido as claras a punto de neve, sempre con moito coidado para que non se baixen. Terminamos engadindo unha chisca de aroma de vainilla, as colas de xelatina previamente hidratadas e fundidas e o ingrediente que lle vaiamos a incorporar. Se é froita fresca picámola en anacos ben pequenos e se é un froito seco triturámolo previamente coa nata.

Introducimos no molde e metemos no conxelador durante 24 horas.

                                                                                    Diego Cordeiro.
 Biscuit Xeado

No hay comentarios:

Publicar un comentario